UWAGA! Od 1 lipca obowiązuje nowy, 23-procentowy VAT na owoce morza. Wzrost VAT-u, a więc podwyżki cen wiąże się również z wyższymi cenami na dania z krewetkami.
Świeże, lekkie sajgonki, zawijane w papier ryżowy z makaronem, krewetkami i mango. Podawane z sosem orzechowym.
Szpinak, bazylia, kolendra, mięta, aromatyczne mango, granat, oliwa z oliwek, owocowe balsamico, świeżo mielony pieprz. Podawana z chlebliem naan.
Indyjski smażony pieróg z mięsnym nadzieniem z dodatkiem cebuli i groszku.
Indyjski smażony pieróg z nadzieniem z cebuli, ziemniaków, groszku i chilli.
Aromatyczny rosół drobiowy z makaronem i pierożkami won ton.
Tajska zupa na bazie trawy cytrynowej, mleka kokosowego, chilli i galangalu, grzybów słomkowych
Pikantna tajska zupa z makaronem ryżowym, krewetkami, kurczakiem i grzybami shitake.
Marynowane w galangalu i trawie cytrynowej filety z udek kurczaka w orzechowo – kremowym curry na bazie śmietanki kokosowej.
Sos na bazie mleka kokosowego, migdałów, orzechów nerkowca i śmietany kokosowej z kawałkami filetów z piersi kurczaka lub tofu.
Curry na mleku kokosowym z wyraźnym akcentem tamaryndowca i trawy cytrynowej. Podawane z wołowiną i kawałkami ziemniaków.
Sola, tamaryndowiec, imbir i kurkuma.
Sos na bazie śmietanki kokosowej, liście limety kaffir, galangalu, czosnku, imbiru, cebuli, cukru palmowego oraz korzenia kolendry i sosu sojowego z dodatkiem warzyw.
Galangal, kurkuma, trawa cytrynowa, mleko kokosowe, rosół z kurczaka, udka z kurczaka.
Pasta curry, mleczko kokosowe, makaron
580g danie / 130g mięso
Kuleczki z indyka w sosie curry z orzeszkami makadamia, kolendrą i marynowanym imbirem, z makaronem pszennym.
Gęsty, maślany sos na bazie ghee (klarowanego masła) z imbirem , cebulą, czosnkiem, ziarnami kuminu i kolendry.
Marynowane w przyprawie tandoori filety z udek, pieczone i podawane w gęstym sosie z dodatkiem migdałów, odrobiną kokosu i cytryny.
Pomidorowe curry z kuleczkami wołowo-wieprzowymi z dodatkiem kuminu, chilli i prażonego kokosu.
“Dwie cebule” – cebulowo – kardamonowe curry, podawane z kawałkami piersi z kurczaka, gotowanym jajkiem i chlebkiem naan. *Dostępne w wersji bezglutenowej
Pikantne pulpety jagnięce z miętą, pieprzem i kuminem w kremowym sosie z orzechów nerkowca, zielonych papryczek chilli i kardamonu, serwowane z chlebkiem naan i ryżem. *Dostępne w wersji bezglutenowej
Kawałki indyjskiego sera Paneer w sosie na bazie czosnku, imbiru, cebuli, chilli, garam masali. Podawane z chlebkiem naan.
Curry na bazie szpinaku, cebuli, czosnku oraz pomidorów, z dodatkiem liści kozieradki. Podawane z kawałkami indyjskiego sera Paneer (ser z mleka krowiego).
Kremowe curry na śmietance kokosowej z dodatkiem liści limety kaffir, gałki muszkatałowej i jaggery (cukier palmowy).
Curry na bazie mleka kokosowego i galangalu, ze szpinakiem, groszkiem cukrowym i makaronem ryżowym.
Sos na bazie pasty krewetkowej, czosnku, imbiru, galangalu, papryczek chilli, trawy cytrynowej, rosołu warzywnego i mleka kokosowego, Z dodatkiem warzyw, kiełków i kolendry.
Wołowe curry długo gotowane na wywarze z kości, z czarnym i zielonym kardamonem, gałką muszkatałową, trawą cytrynową i prażonym kokosem.
Filet z soli, owoce mango, ziarna gorczycy, liście curry w lekkim słodko – kwaśnym sosie na bazie bulionu rybnego.
Średnio ostre curry z wołowiną w sosie na bazie śmietanki kokosowej, cukini, bakłażana i bambusa.
Sos na bazie pasty krewetkowej, czosnku, imbiru, galangalu, zielonych papryczek chilli, trawy cytrynowej, rosołu warzywnego i mleka kokosowego z dodatkiem warzyw, kiełków i kolendry.
Sos na bazie kolendry, czosnku, imbiru i suszonych papryczek chilli. Dominująca przyprawa to liście „kasoori methi”- liście kozieradki z kawałkami piersi kurczaka.
Sos goździkowo – pieprzowy na bazie prażonych goździków, pieprzu, suszonych papryczek chilli, soku z cytryny.
Zamówienie na ciasto przyjmujemy z jednodniowym wyprzedzeniem.
10 porcji
Zamówienie na ciasto przyjmujemy z jednodniowym wyprzedzeniem.
9 porcji
Zamówienie na ciasto przyjmujemy z jednodniowym wyprzedzeniem.
12 porcji
Ciasto z bananów (80%) podawane na zimno lub na ciepło z twarożkiem waniliowo-cynamonowym z rodzynkami.
Informacja u kelnera
Wybrane losowo ciastko z naszych słodkich wyrobów
Dania z tej linii będziemy oferowali wyłącznie w postaci mrożonej, tak aby w tym kryzysowym czasie były w pełni bezpieczne a także łatwiejsze do transportu i przechowywania.
Nasze spiżarnie i szafki pękają w szwach od makaronu, ryżu itd. Wypadałoby coś z nimi zrobić. Mamy na to rozwiązanie…