Wyświetlanie wszystkich wyników: 13

Do każdego z naszych dań możesz zamówić apetyczne dodatki. Oferujemy własnoręcznie wypiekany chlebek naan oraz chrupiące papaduum – pieczywo chętnie podawane w Azji jako dodatek do dania głównego.

Korzystamy jedynie ze starannie dobranych produktów najwyższej jakości, bo wierzymy, że dobra kuchnia musi iść w parze z dobrą jakością. Wszystkie wypieki tworzymy w oparciu o autentyczne, azjatyckie receptury – bez chemii, konserwantów, spulchniaczy i innych sztucznych ulepszaczy.

Chlebek naan

Chlebek naan to popularne pieczywo pochodzące z Azji Środkowej. Naan to rodzaj płaskiego placka drożdżowego z białej mąki, wypiekanego w tradycyjnym piecu tandoor. To pyszny dodatek do curry oraz innych dań kuchni Indii. W Hurry Curry skosztujesz chlebka naan w wersji maślanej, która doskonale sprawdzi się jako złagodzenie pikantnego smaku potraw oraz w wersji z czosnkiem, której intensywny smak uzupełni łagodne dania.

Papaduum

Papaduum (znane także jako papad lub papadam) to rodzaj indyjskiego naleśnika z mąki z soczewicy, który przygotowuje się, smażąc go na patelni lub piekąc nad otwartym płomieniem. Papaduum przypomina nieco południowoamerykańską tortillę, jednak – ze względu na typowe indyjskie przyprawy dodawane do ciasta – jest zdecydowanie intensywniejszy w smaku. W Hurry Curry serwujemy papaduum z sosem raita – indyjskim dipem jogurtowym z dodatkiem ogórków, świeżej mięty i przypraw.