Do każdego z naszych dań możesz zamówić apetyczne dodatki. Oferujemy własnoręcznie wypiekany chlebek naan oraz chrupiące papaduum – pieczywo chętnie podawane w Azji jako dodatek do dania głównego.

Korzystamy jedynie ze starannie dobranych produktów najwyższej jakości, bo wierzymy, że dobra kuchnia musi iść w parze z dobrą jakością. Wszystkie wypieki tworzymy w oparciu o autentyczne, azjatyckie receptury – bez chemii, konserwantów, spulchniaczy i innych sztucznych ulepszaczy.

Chlebek naan

Chlebek naan to popularne pieczywo pochodzące z Azji Środkowej. Naan to rodzaj płaskiego placka drożdżowego z białej mąki, wypiekanego w tradycyjnym piecu tandoor. To pyszny dodatek do curry oraz innych dań kuchni Indii. W Hurry Curry skosztujesz chlebka naan w wersji maślanej, która doskonale sprawdzi się jako złagodzenie pikantnego smaku potraw oraz w wersji z czosnkiem, której intensywny smak uzupełni łagodne dania.

Papaduum

Papaduum (znane także jako papad lub papadam) to rodzaj indyjskiego naleśnika z mąki z soczewicy, który przygotowuje się, smażąc go na patelni lub piekąc nad otwartym płomieniem. Papaduum przypomina nieco południowoamerykańską tortillę, jednak – ze względu na typowe indyjskie przyprawy dodawane do ciasta – jest zdecydowanie intensywniejszy w smaku. W Hurry Curry serwujemy papaduum z sosem raita – indyjskim dipem jogurtowym z dodatkiem ogórków, świeżej mięty i przypraw.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 8

Olej z chilli

3.00
Waga - 50 ml.
Dodaj do koszyka

Extra kolendra

4.00
Dodaj do koszyka

Extra chilli

4.00
Dodaj do koszyka

Papadum 3 szt + raita

8.00
Dodaj do koszyka

Extra ryż

9.00
Ryż jaśminowy
Dodaj do koszyka

Chlebek naan maślany

9.00
Dodaj do koszyka

Makaron ryżowy

9.00
Dodaj do koszyka

Chlebek naan czosnkowy

10.00
Dodaj do koszyka